Wednesday, 28 December 2011

She's the best !!!

Assalammualaikum.....hello there,now sye nk share satu cerite about she's the best....kwan2,klo kowank sume nak tau,she's nie adalah orang yang mnjadi kebanggaan sye dan sye jadikan dye contoh untuk diri sye.Nme bapenye Ibrahim bin utoh.Ibunye pule brnme Zainab bte zawawi.Dye mmpunyai 6 orang adik-bradik dan dye anak yang trakhir.Umurnye pde thon 2012 ialah 16 tahun dan dye adalah pelajar cemerlang pda thun 2011 kerane dye tlah mncapai result yg terbaik dalam PMR iaitu 8A.She's nie mmpunyai cite2 yg sangat tinggi dan dye berusehe untuk mncapai cite2 itu.Dye ingin mnjadi seorang pensyarah yg terkemuka di seluruh negara.insyaallah,sye doakan dye supaye cite2nye akn ke tahap itu nnti...oke,hobi she's adalah bace komik dan tgok tv....same la cam sye,tpi sye suke bace novel daripde komik...huhuhu....then,tarikh lahir she's nie sangat berbeze dri sye,coz dye 18/12/96,saye lak 17/5/98...she's lahir d Hospital Muadzam Shah.Selepas itu,favourite food n drinks she's nie adalah nasi goreng ayam,roti jala cicah kari+gule dan minum jus oren.Favourite color she's nie pule adalah wane biru dan pink,dye dan saye mmpunyai favourite color yg same...huhuhu ^_^....finally,favourite subject she's nie lak adalah mt iaitu matematik....Sye pun ske ngan subjek tu....u all nak tau kan sapekah she's tu????oke,she's nie bername Nurul Najihah dan dye seorang pengawas sekolah yg sangat tegas,berdisiplin,bertanggungjawab dan bagi saye dye adalah seorang kakak yg hebat!!! i'm very proud with him....wlaupun dye bukan kakak kandung sye,but  i'm still anggap dye sbagai kakak sye sndri...sye doakan supaye kakak jiha teruskan usehe untuk mncapai bintang d langit.....CAYYOOOKKK JIHA!!!! U CAN DO IT!!! hihihi....^_^



                                                               sweety picture of she's
 
                                                           she's with her best friendz


DONT BE AFRAID TO CHANGE,U MAY LOSE SMETHING GOOD,BUT U MAY GAIN SMETHING EVEN BETTER.......




























Sunday, 25 December 2011

best fwendz story ^_^

Assalamualaikum...hello there...sye nk cerite ckit about fwendz sye.Oppss,u all jgan think yg sye nie nk mengumpat lak yew...huhuhu.fwendz sye nie sumenye baik2 belake.But now,sye nk crite about sifat best fwendz sye (bf la kononkan..huhuhu).Klo kowank nak tau,sye ad 4 owng kwan yg sye gelarkan best fwendz sye.kowank msti nak tau nme dowang kan??tpi soeyy la coz sye tak ley ag tau nme dowang...sye nak kowank find sndri nme bf sye tu yew with soalan yg akan sye ag tau jap ag...nme yg akan sye gelarkan kpade sume bf sye tu juz sweet 1,sweet 2 dan sterusnye sampai sweet 4....ok skung sye cite about sweet 1 sye,sweet 1 nie seowang yg cntik,baik,dan boley d ketekan seowng yg pndai coz dye tlah mndapt kputusan yg cemerlang dalam upsrnye pde thun 2010..sweet 1 nie ad boyfwendz,x silap sye boyfwendz dye fom 5 thun dpan.huhuhu....encem gek boyfwendz dye tu...tpi sye x nk ngorat dye coz nnti sweet 1 sye tu mara....huhuhu ^_^..ok la sye nk cite sal sweet 2 lak.Sweet 2 nie seowng yg cute,baik tu still la ad...tpi skap buruk dye tu mmg buat sye bengang,nk tau npe???dye nie ske cgat tngkap gmba,pntang ad owng nk ambik gmba...dye mule la buat action cute dye tu...huhuhu...sye tak psti la sweet 2 nie ad boyfwendz ke tak,coz klo dye mesej,dye x kan ag tau ape yg dye mesej n dengan sape yg dye mesej kt kami..tpi its ok,kami x ambik kesah pon..huhuhu.Now,sye nk cite sal sweet 3 lak.Dye nie ske wat lawak bodo tpi x tau npe kami sume boley ketawe trbahak-bahak dgn lawak bodo dye tu..hihihi mmg plik,sye rse dye ley msuk raja lawak...sye yakin..huhuhu...gurau jew...sweet 3 nie mmg ad boyfwendz,tpi entahla,coz dye ngn boyfwendz dye tu x pnah serious.lebey2 ag boyfwendz dye tu..ish3..bkan mcm sweet 1 pnye boyfwendz,dowank tu serious,sweet couple n sye hope its still 4ever n ever.....insyaallah yew.....^_^.sweet 4 sye lak,dye tu ske cgat makeup,tpi dye tu seowng yg baik dan boley dkatekan seowng yg pandai coz final exam 2011 nie dye dpat kdudukan klaz yg prtame.huh....fantastic...wlau ape pun kesemue kwan2 sye x kire bf,kwan2 d skolah dan d mne shaje tetap mnjadi fwendz yg TERBAEEKKKK!!!!!buat sye.....ok nie jew yg boley sye cite sal sweet-sweet sye nie.....huhuhu....

 skarang nie sye nak kowank sume teke nme2 sweets or best fwendz sye nie.....

 SWEET 1: S_H_ _L_H
 SWEET 2: A_I_A
 SWEET 3: S_IM_H
  SWEET 4: F_R_H_N_

                                                          klo kowank dh tau jwapannye jgn lpe comment yew...^_^
JAWAPAN: sweet 1:a,i,a,u
                   sweet 2:y,l
                   sweet 3:a,y
                   sweet 4:a,i,a,a




                                                      nie sweet 1....^_^ comell kan??
                                                         

                                                       nie sweet 2 ^_^ cute cgt....huhu
                                                                    

                                      nie lak sweet 3...amboi berbalu muke dye tu...huhuhu


                                        laz skali nie sweet 4...amboi bgaye gilerr...huhuhu
                                                               

                                                                 me and fwendzz

                 "a best fwendz is like a four leaf clover hard to find a lucky to have"






Sunday, 11 December 2011

My Travelled

Assalammualaikum.....hye kawan-kawan,saya nak cerita sedikit about my travelled from Chanis,Pahang ke Taman mas,Puchong dan ke Kampung Air Panas,Grik,Perak.First,saya dan family ke Taman Mas,Puchong untuk ke rumah Kak Seha.Kami disambut dengan penuh ceria.Kami kesana bertujuan untuk menanti kepulangan makngah from tanah suci,Mekah.Kami sekeluarga mengambil keputusan untuk tidur semalaman di rumah kak Seha.Pada pukul 7:30 ptg,kami bertolak ke KLIA with my car and my cousin's car,Haroman.Dia juga anak kepada makngah kami.Sesampainya kami ke KLIA,kami terus ke pintu masuk jemaah haji dan menunggu makngah di sana.Ramai orang disana yang menunggu kepulangan datuk,nenek dan mak ayah masing-masing sehinggakan kami tak dapat duduk di bahagian depan.Setelah beberapa minit kami menunggu,semua jemaah haji dah juga makngah pun masuk dan kami sekeluarga menyambut makngah dengan penuh perasaan gembira.Kami pun bersalam-salaman lah dengan Hajah Azizah yang bertelekung putih dan muka yang penuh senyuman itu.^_^....Setelah itu,abah dan haroman membawa beg-beg makngah dan menuju ke tempat letak kereta.Kemudian,kami pun bertolak pulang ke rumah Kak Seha.Kami tidur dengan secukupnya kerana esok kami akan bertolak ke Kampung air panas untuk menghantar makngah...

Trip saya dan keluarga ke Grik akan bersambung nanti....tunggu yewp!!!

hye...kawan2,sye nk continue trip sye dan family ke Grik...sorry coz,lmbat sangat continue story sye nie...ok,sye dan family wake up pagi-pagi lagi,coz dalam pkul 8 kmi akan bertolak ke kampung..first,kami buat pkare wajib macam biase,mndi,sembahyang dan breakfast.Pastu kami kemas beg pakaian kami dan letak dalam kerete.Lepas semuenye selesai,kami bersalam-salaman bersame kak Seha,danish dan juge Aiman yang digelar Giant...hehehe...pastu,kami pun bertolaklah ke kampung.Dalam perjalanan,kami bernyanyi dengan penuh riang coz,maklumlah dah lame tak balik kampung,mestilah happy kan??....hahaha...kami berhenti ke beberapa tempat rehat like a tapah and sungai perak.Pastu kami continue perjalanan kami ke kampung.pada pukul 7:30 ptg,kami pun sampai ke kampung.Jauh sangat perjalanan kami,coz bayangkan pukul 8 pgi kmi bertolak from puchong,sampai ke kampung pukul 7:30 ptg...huhuhu,capek banget deh!!!ooppss..ckap indon pulak...hihihi.Kami disambut dengan penuh kehormatan dan penuh ceria oleh kak ani,pak andak,mak andak,mukmin,abg din dan ramai lagi la..tapi anak abg din,Aisyah,anak kak ani,Adila dan Atikah cam sombong je dengan saye nie...its ok,biase la tu,lame tak jumpe kan??...mesti malu-malu ngan saye nie..hahaha...Kemudian,kami semua dijemput ke dapur umtuk menikmati hidangan yang telah disediakan.Kami makan dengan lahapnye tapi tak gelojoh ye!!ni pun biase la,perjalanan jauh,so,mestila lapar kan??Lepas makan,saye dan adik saye ke ruang tamu,coz tak nak ganggu orang tue bersembang...btol x??Emmm....saye nak ringkaskan la ye...dalam pukul 10 malam,saye dan family tidur la di bilik tidur yang telah dtetapkan.Pada keesokan hari,kami lakukan perkare biase..dan mengemas beg pakaian coz kami akan balik semule ke Pahang.Kami bersalam-salaman la dengan keluarge di sane dan juge budak yang dikatekan sombong tu...sorry la ckap korang bertige sombong ye!!huhuhu...Kemudian,kami pun bertolak pulang,tapi,sebelum menuju ke Pahang,kami ke Cameron Highland dulu..kami pergi ke ladang teh for ambil gambar wat kenangan coz,mungkin kami tak ke sana dah.Pastu,kami pulangla ke rumah dengan rasa penat tapi penuh dengan keseronokan..Kami sampai ke rumah pade pukul 2 pgi.Korang tau tak kenape kami sampai ke rumah pade pukul 2 pgi???ni disebabkan 4 jam kami sekeluarge sesak di cameron tu coz,banyak sangat kereta dan bas perlancong.kami tak tau dari mane mereka semua tu,mungkin dari luar negare,sabah serawak dan tempat lain.Ok la kawan2,nie je trip saye tahun nie...hope korang suke la kat blog nie..yewp!!!

........Nie je gambar saye dalam trip nie.........


                                        saye bersame kak ayu....comel kan kak ayu nie??.

                                           saye,abg don dan anaknye...soeyy x ingat nme

                        its me...cntik permandangan kt blakang tu...nie la ldang teh at Cameron

                                              thats my mom n my younger sister (suri)
                                            
       thats my younger brother (waris)...time nie dye ngah sakit pale,so tu la sbb dye nmpak cdey

          

                       ENJOY LA YE KAT BLOG SAYE NIE YEWP!!!.....HUHUHU