Sunday, 17 April 2016

Future againnnn ❇

Assalamualaikum ..
Hello guys ! πŸ˜„πŸ‘‹ hari ini Um punya story morry ..eerrr?? Sekejap ye,hehe.. Tak adalah, Um nak bagitahu bukan nak riak ke apa.. Um dapat matrik ! 😁 Alhamdulillah, Um dapat Kolej Matrikulasi Pahang ,dekat je dengan home Um ..rasa nya dalam satu jam setengah dari home ke matrik tuu.. Actually,masa mohon bulan 10 haritu Um apply KMJ Kolej Matrikulasi Johor for my first choice ..second choice baru KMPh ni, then, memang hope dapat Johor...tup tup 14hb haritu ,check online for kemasukan matrik, kolej terpilih KMPh ...mula mula upset la jugak sebab first choice tak dapat πŸ˜‚, tapi,bila fikir balik walaudimanapun kita berada ,ilmu tetap sama,tak kesah lah kolej mana pun, kalau niat nak menuntut ilmu,nak cari ilmu ,in Shaa Allah dapat.. Right ? Lagi pun Allah yang sudah menetapkan segalanya.. Kita kenalah terima seadanya right? Hhmm.. 😊 so, family pun dah restu ..bukan restu untuk kahwin ke apa ye ,hehe..restu Um sambung belajar, berjihad untuk mendapatkan ilmu .. Semoga Allah permudahkan segalanya,aammminnn 😌 reader pun doa doa lah Um supaya dapat mencapai kejayaan ya πŸ˜ƒ Um pun akan doakan reader supaya hidup dengan bahagia dan sentiasa mendapat keredhaan Allah ta'ala..aminnn.. Jadi, 5/6 nanti Um pergi untuk pendaftaran kemasukan ke matrik dan bermulalah realiti kehidupan Um sebagai hamba di dunia sementara ini,sebagai seorang pelajar, sebagai seorang anak sulung ,dan sebagai seorang pejuang untuk mencapai kejayaan .. In shaa Allah.. Okay lah, itu sahaja entry buat masa ini 😊 hope enjoy ya ! Tq for support and tq kerana setia dengan blog Um ni.. ❤πŸ‘ Assalamualaikum..

Saturday, 12 March 2016

FutureπŸ€

Assalamualaikum..
Huwaaa! Baru dapat update hari ni, seminggu dua ni busy sangat maklumlah baru dapat result spm kan,kenalah ke cyber cafe untuk mohon U sana sini ,nak sambung belajar lah katakan.. Mesti you all  nak tahu result Um kan ? Haha,biasa biasa aja ,Alhamdulillah, tak kesah lah apa pun yang kita dapat, bersyukurlah,Allah sudah merancang segalanya untuk kita.. 😊 Um pun bersyukur atas segala perancanganNya, sekarang Um nak fokus untuk masa depan pulak,. Bukan masa depan nak kawin bagai, Um nak fikir course apa yang Um nak ceburi, U mana yang Um layak, and kerjaya Um one day, Cita cita ? Dulu nak jadi doktor time zaman sekolah rendah, naik sekolah menengah celaru jadinya,haha.. Kejap kejap usahawan, then doktor ,then pakar farmasi..haha, Aigoo ! Which one ? πŸ˜‚ hermm, finally,lepas je dapat result ni, Um aim nak jadi pensyarah ,in shaa Allah, doa doa kan yep 😁 so now, Um akan ikut je flow,means Um ke matrik then make a degree di U nanti.. In shaa Allah, Um harap kawan kawan Um kat luar tu pun dapat peroleh kejayaan ,aminnnn.. Um juga harap Um dapat update selalu blog kesayangan ni,. In shaa Allah .. Eemm, I think thats all .. Thansk mana yang setia baca blog Um ni ,nah Um bagi ❤ pada reader !

Rezeki datang dari Allah ,Alhamdulillah.. Congratulation guys πŸ˜‰πŸ‘



Friday, 1 January 2016

First Of 2016

Assalamualaikum..
Hari ni dah first of 2016 kan? Tak sangka,rasanya sekejap sahaja kita lalui 2015..Pelbagai kisah atau cerita yang dapat kita jadikan kenangan selama berada di alam 2015. Suka, duka,pahit,manis,gembira dan sedih. Banyak juga kejadian kjadian yang memberi impak besar kpd kita,dengan kisah MH 370, MH 17 dan sbagainya. Adakah tahun ini akan berulang kembali sejarah tahun lepas? Kita doa yang terbaik sahaja lah,semoga tahun ini lebih baik..In shaa Allah.. So, azam 2015 sudah kita laksanakan,apa pula azam kita pada tahun ini?? Adakah kekal dengan azam lama,atau mulakan azam baru? Semuanya di tangan masing masing,haha..eemm,azam um tahun ni ialah......
★Result SPM nak keluar dah bulan 3 ni,risau lah, Ya Allah.. doakan yang terbaik ya, aminnnn
☆Bermulalah hidup sebenar Um sbgai remaja, pelajar dan seorang anak kepada mama abah.. ♥
★Bermulalah juga perjalanan Um menuju impian dan cita cita akan datang..
Haishhh...semoga segalanya berjalan lancar, dengan izinNya,. aammiiiinnn..azam Um, Um sahajalah yang tahu,haha.. Biarlah rahsiaaa..
Last but not least, I wish you all "Happy New Year" and "Welcome to 2016". I hope this year will be a peaceful and lucky to us. So, that's all.. -Saranghaeyo- γ‚·