Saturday, 17 June 2017

Memory with KMPh(16/17)

wadduuhh! wadduuhh! lama benar ngak update ini blog.. berhabuk sudah ..hahaha
bila masa kau jadi minah endon ni um? hahaha...bila dah tak ada kerja ,duduk rumah tengok dinding,cakap sorang sorang..hahaha tak ada lah, sorry um ambil masa yang lama untuk update entry baru ni..maklumlah um bukan tauke topup nak beli data sokmuh. haha ,so disebabkan hari ini ada makhluk Allah yang mulia hatinya membuka "hotspot" untuk um update entry baru ,jadi um nak update tentang tuuuu tajuk dah ada kan? baca sendiri..

haaaa? um nak cerita serba sedikit tentang liku liku kehidupan yang um lalui semasa berada di Kolej Matrikulasi Pahang ni, eh? bukan liku-liku kehidupan,kenangan pahit manis yang um sudah lalui semasa menjadi pelajar KMPh..hehe, First and foremost, kenangan yang paling um tidak boleh lupakan semasa um dapat surat dari kementerian pelajaran malaysia mengatakan "tahniah, anda terpilih menyambung pelajaran di kolej bla bla bla..sains..bla bla bla" lupa sudah, lebih kurang macam tu laa..yang pasti um dapat ke KMPh ..hehe, so, 5/6 pada pukul 7.00 pagi um bersama family bergerak dari rumah untuk menghantarku ke sana.Perasaan gembira tidak terkata kikikiki...dah dah, lebih sangat kau cerita tu um, orang tak nak baca panjang-panjang..hhahaha wokeyyhh wokeyhh..tu la tarikh paling bahagia buat um..hehe

Yang kedua, orang lain semua dapat 3 orang roomate malah ada yang dapat 2 orang..um? hehe, 4 orang wehh.. itu tak termasuk um, haa? masa sem 1 ,um ada kemang, pashang dan kunad.then, kunad berpindah ke IPG ,tinggal um bertiga..habis sem 1, um menjalani hidup bersama kemang dan pashang.. happy bebenorr.. masuk sem 2, lepas kelas um balik bilik terkejut beruk jadinya, mati-mati ingatkan felo buat spotcheck,sebab ada luggage yang sama macam um di depan pintu cuma dia punya besar lagi daripada um..rupa rupanya ada orang baru masuk bilik um..hehehe..mekdaa nama dia.Dia laa yang menemani kami sampai habis sem 2, banyak kenangan bersama mereka (kunad dan mekdaa). mekdaa PDT, jadi, dia masih meneruskan pengajian di kolej itu tapi tanpa kami disisi..kukukuii,"dakpe mekdaa,kuatkan semangatmu,semoga berjaya menghabiskan program matrikulasi dengan jayanya"hahahahaha, doa kami sentiasa bersama ... aduhh! sedih rasa..


yang ketiga, um kuliah 3 modul 1 kelas 21 jadinya tolak tambah darab bahagi kuasa 2 punca kuasa 3 sama dengan 3m1s21 ..haaa, dalam 3m1s21 ni semua hebat-hebat ..apa yang hebatnya ? budak-budak dalam 3m1s21 ni la.. pandai-pandai,giler-giler,poyo-poyo,nerd-nerd,koya-koya,cantik-cantik dan hensem-hensem...hahaha..cantik? um la cantik(bangga sekejap), hensem? tiada yang hensem pun,mention je "hensem"tuu..hahahaha..mereka lah yang sentiasa bersama um sepanjang berada di kolej ni, bila um tak tahu mereka membantu,bila um tak makan jer ada yang risau sampai belanja um,hahaha..bila um sedih,marah ,ada yang tanya, pujuk um..aduhh ! jasa mu akan ku kenang selalu.. um beruntung sangat dapat classmate macam mereka..lecturemate um pun apa kurangnya,walaupun um tidak berapa ingat dan kenal "aokme" um still berbangga sebab kita sama-sama berusaha naikkan nama kuliah kita bila AFE.. hehehe, sampai kelas 21 kena duduk depan sebab heehehehe..aduhh! takkan lupa lah .. 

Yang keempat, um suka lecturer-lecturer yang mengajar um, Madam F yang sentiasa bagi homework, sentiasa suruh kami bersedia sebelum masuk kelas,asal masuk kelas je kena soal dulu..haha, chapter yang paling "parokk" kimia organik..kena hafal itu ini..hahaha. Madam A yang sentiasa pesan suruh siapkan workbook sebab nanti dia nak cop,haha,.. Madam N yang lemah lembut mengajar, macam seorang ibu, bila tak siap past year dia tak pernah marah cuma pesan siapkan past year sebab soalan exam lebih kurang macam past year tu jee..jadi, siapkan lahh..aduhh ! eemm, Miss S setiap kelas dia tak pernah tak ada latihan, hopefull pelajarnya hebat dalam subjek dia..in shaa Allah..Miss L paling riang orangnya, first time dia masuk kelas um, kami ingat dia pelajar..hahaha..sampai buat tak tahu je bila dia masuk kelas ..hahaha.. semua hebat-hebat belaka lecturer di KMPh ni.. ilmu yang diberi tidak pernah mengharapkan balasan daripada pelajarnya,malah sentiasa berdoa dan memberi semangat kepada pelajarnya supaya peroleh kejayaan.. 

Lastly, um suka persekitaran di KMPh , ada tasik,bila stress lepak di tasik beri makanan kepada ikan ikan ,bila rasa berat badan bertambah pergi tasik "jogging" "jalan-jalan". Bila bosan asyik tasik , pergi astaka, boleh cuci mata tengok abang hensem,crush,abang sado..hahaha, boleh jogging di sana sebab ada trek, boleh main bola tampar ,tenis, ada basikal ,petang-petang ajak roomate ke classmate ke pergi main basikal..bila weekend (sabtu@ahad) boleh outing pergi megamall, east cost mall, teluk cempedak, makan "kepci",makan di "Seoul Garden" acah-acah duduk korea..hahaha.. aduhh! best laa KMPh ..banyak kenangan um di sana..bila dah habis program matrik ni, rasa rindu pun menjelma..hehehe

wokeyhhh! um rasa setakat ini je yang um mampu cerita..actually, terlalu banyak memory um bersama KMPh ni,tidak terkata, tidak tertekan di keyboard ni..hahaha..so, um ingin memohon maaf jika ada yang um tidak mention dalam ni..tapi, dont worry ,um sentiasa ingat muka-muka you all cuma tidak ingat nama..so, kalau terjumpa um di mana-mana, jangan lupa tegur um yee..hehehe.. that's all from um.. Memory with KMPh yawww!!



Sunday, 9 April 2017

PSPM around the corner !!!

Pejam celik pejam celik tinggal 22 hari nak exam .. 
Assalamualaikum readers :) , how are you ?? im fine here with a lots of work ..hahaha, first and foremost ,sorry sebab terlalu lama meninggalkan diari online um ni..berhabuk dan bersawang dah um punya diari ni ... 
um nak cerita tentang 2 malam ..ha? malam apa tu? ayyokkk!! hahaha, tak ada lah ,firstly(7/4) tentang dinner blok, its going better.. bersyukur sebab AJK blok C1 and C2 mahu juga bersatu menjalankan program sekali dalam hidup di KMPh ni walaupun banyak masalah yang datang, salah faham lah apa lah...hahaha... alhamdulillah...i think ,dinner kami paling vouge sebab tema pun pastel and roses ,Gooossshhh !!! hahaha... ala ala itali pulak... but nevermind !! pilihan tema yang menarik... 2 hari sebelum dinner , kami AJK bersatu menghias DMK (Dewan Mat Kilau) untuk apa? memuaskan hati anak anak blok kami nihh ..hahaha, finally, alhamdulillah, bersyukur sekali lagi kerana semua berjalan lancar dan dapat menghasilkan dewan yang kosong menjadi dewan ala ala dalam dunia barbie and fairytale ...OMG !!!! can you imagine ? hahahaha... dengan combination warna pastel yang pelbagai, disatukan dengan bunga bunga ros yang cantik dan hiasan hiasan yang menyerlah...incredible!!,. Bila masanya tiba tepat pada jam 8.45 malam, all of beautiful princess from both blok turun ke dewan dengan pakaian yang sangat cantik, menawan , vouge, cute, sexy, dengan make over yang goshhh !! hahaha, "kuasa makeup " lah katakan...faham faham lah..hahaha.. taknak cerita panjang, dinner berjalan dengan lancar dengan adanya persembahan-persembahan dari mereka yang sangat berbakat,dengan adanya booth bergambar.. membuatkan majlis menjadi ceria.. alhamdulillah,.. thanks for all AJK sebab buat yang terbaik ..
Secondly, semalam (8/4) Gala Night pulakkk... tak penat ke um ? gooshh ? tak penat? penat laaa..tapi memikirkan this is the last program before PSPM and before mengakhiri hidup di Kolej Matrikulasi Pahang sesi 2016/2017 ni.. um kuatkan kaki jugak pakai wedges melangkah ke Gala Night tuu,,hahahaha... Gala Night ni bukan blok yang handle okay, pihak kolej dan JPP yang handle..dimana malam untuk semua warga kolej..ecehhh..hahaha.. betul laa..malam tu, um dapat rehat sikit sebab tak payah angkat barang,hias dewan..blablabla.. um hanya bawa diri dan keayuan anugerah Allah SWT jer.. alhamdulillah, majlis ni pun dijalankan di DMK pada jam yang sama 8.45..ehh ? lewat sikit la pada jam 9.00 malam...ha! hahahaha... um sampai jer DMK yang dikatakan sangat dekat dari blok um tu.. terkejut beruk jadinya ..hahaha gelak jap.. OMG !!! hanya Allah yang tahu what i felt that time.. cantik sangat dewan jadinya !! combination black and gold ,hiasan yang dikatakan ala ala majlis tari dalam cerita cinderella ,hahaha.. memang tak terkata dengan perubahan dewan malam tu..the theme of that event if i dont mistaken "masquerade" ha? betul la.. tema yang vouge right ? ofcuz laa... hahahaha...tengoklah siapa ahli JPP KMPh ...btw, JPP doesn't mean Jabatan Paip Pahang okay... its Jawatan Perwakilan Pelajar.. hehehe,maaf !! gurau saje... jangan marah.. hehe, okay okay kembali ke pangkal jalan.. majlis ni dihadiri oleh Penolong Pengarah Kolej sebagai perasmi dan dihadiri oleh semua pelajar kolej tak kira PST or PDT because its event for ALL ..so, dapatlah usha abang abang pdt ..hahahaha... tak ade lah..to me its FRIENDZONE #pickupline hahaha.. okay okay..bukan nak kata apalah...kalau dah tema masquerade, memang "molek belake deh" semua cantik menarik kau memang deboommm ..hahaha.. dengan pakaian ala cinderella, beauty and beast, mask of zorro bagi lelaki, yang macam batman pun ada...WOW !! hahaha.. bergaya budak-budak KMPh nih.. aigooo!!, huh! penat menaip.. haha..ada juga persembahan persembahan dari mereka yang menang Got Talent ..haishhh!! kenapa Grace tak menang..aduhh..!! tak apalah "have fun aje kan" so, no worry..hahaha,. bak kata AFA ketua JPP .. "bukan beshe beshe" semua berbakat..hahaha.. sorry awak kalau TERsebut nama awak dalam nih ..haha..okay okay, btw, congrats to all of you sebab jadikan event ni sebagai kenangan terindah untuk semua warga kolej.. so, um rasa panjang sangat dah cerita..jari pun dah "lengoh" menaip.. I "caw" luuu... #KMPhDiHati keep enjoy guys !!!!!!!!!!! before akhiri story um ni, nak pesan jangan lupa PSPM dah dekat ,goodluck to all you "yang kenal atau tidak atau yang buat buat kenal"..hahaha okay ? "buat molek deh, EMPAT RATA untuk semua" GOODLUCKKKKKKK !!! Assalamualaikum ... :) 
Dinner Blok (love in polaroid)

AJK C1 (AJK C2 tak ada dalam ni, tapi takpe tetap di HATI kami)

Bukan couple, tapi dialah Ketua JPP KMPh yang telah menjayakan Gala Night
(AFA Si tuxedo hitam dan bertopeng) kah kah kah #bukanbeshebeshe

Dia kalahkan aku dalam syarahan KMPh ,Dia kalahkan aku dalam Got Talent KMPh
hahaha... goodjob awak ! #bukanbeshebeshe


yang tak ada gambar dalam ni jangan terasa sebab um akan update lagi lepas ni dalam entri "Memory With KMPh" tunggu tau !!!