Saturday, 2 November 2013

Program selepas PMR 2013 (KEM)

 Hello guyz !! sorry cuz lama tak bercerita kat korang sume, banyak sangat aktiviti sekolah yang perlu / wajib umeya sertai.. maklumlah lepas PMR lah katekan...
hari ini umeya nak share sikit experience umeya dalam menyertai perkhemahan bersepadu unit berunifom dan unit bimbingan & kaunseling. perkhemahan ini just for PMR candidates jerr !! so, umeya dan 58 candidates yang lain telah menyertai perkhemahan ini selama 3 hari 2 malam bermula dari 21 Oktober (isnin) hingga 23 Oktober (rabu) 2013.. fuhh !! memang seronok and we r enjoyed it !! walaupun tak banyak aktiviti dianjurkan , but kami tetap berpuas hati dengan aktiviti seperti masakan rimba, malam kebudayaan, amali menyembelih dan banyak lagi...
u all guys nak tahu tak apa yang umeya dah sertai lam kem ini ???


  1. menjadi ketua chef dalam kumpulan 6 (AWESOME) ape trademark kite ? ( Who r we ? we r awesome ) hehehe....
  2. melakonkan watak wartawan gosip dalam sketsa (MeleTop).. huhu, neelofaliya dan nabila ahmad .. terbaeekkkk !! iklan kak.Ton ( cantek tak kak Ton ?) iklan sabun "parak" yang sepatutnye "haprak"..gosip antara pemin bola terkenal dan calon ustazah pilihan....
  3. kene jadi orang bute+bisu bersama orang kudung yang diikat kaki dan diminta cari 5 jenis daun, 5 batu, 10 sampah, dan 5 ekor semut hidup ( DUGAAN )
  4. KENE JAGA API TIME MASAKAN RIMBA.. hitam kulit berjemur dengan api, by the way, berpuas hati dengan masakan , ecspeacially , swissroll telur, sardin dan nasi yang dimasak dalam buluh... fuuhh !! memer terbaekkk !!
  5. menjadi wakil pelajar perempuan dan bagi ucapan depan pengetua dan guru2 lain... (rasa nak gugur jantung ,. huhu )


ape-ape pun ... memang seronok dan dapat kenangan manis ,pahit antara kami ( murid tingkatan 3 2013 SMK CHANIS ) that's all from umeya , read and enjoy !!! :)

Friday, 17 May 2013

_17 Mei 2013_ =)


Hari ni merupakan hari yang paling gembira buat ku setelah penat menyediakan taman indah untuk  sambutan hari guru 16 mei (semalam), buat performance utk guru2 yang tercinta dan mengemas dewan after that …. Huh !! bertapa ceria nya aku hari ini walupun penat masih belum habis … bukan apa , aku tak sangka budak2 ni ingat akan aku walaupun mereka sibuk pk kan exam , haha .. tu pun after rafiq hebohkan tht event tadi … Btw !! tQ so muchhh !! sabab dah tenangkan hati n happy kan aku hari ni … ^_^ .. tQ for cikgu Julie sebab sudi datang kelas untuk potong kek .. hehe !! eh ?? bukan kek for aku ye … its for teacher’s day lharr … huhu … tQ kat u all dah comot kan muka aku dengan krim kek , n paling best bila u all sumbat mulut aku dengan kek2 tuw … hahaha …kengkwan , ckg Julie, abah sharun, kak ecah , kak nurul , abg ikmal , kak t-rah , adeq azira n my best friend ella tQ bub ingat n wish bufday quote at ‘umra’ ni … btw ., tQ too kat fwend aku hanie, faez(chubby), also cikgu Julie sabab da bagi cute teddy at saye … seriously cute sgt oke !! ^_^ … eemm , aku hope kite dapat happy cam ni lagi yew … tak pe2 , kite fokuz dulu at PMR … pas exam besar uw nnty kite enjoy !! hehehe … oke lhar , THANK YOU SO MUCH … UMRA SAYANG KORANG SANGAT2 … GUDLUCK !! FOR MID-YEAR EXAM OK … buat2 betul2 … UMRA DOAKAN KITE SEMUA DAPAT RESUL YANG CEMERLANG DAN FOR AMIRAH MOHAMAD AKU DOAKAN KAU SELAMAT PERGI DAN BALIK DARI TANAH SUCI … INSYAALLAH !! sampai sini je lha aku dapat cerita .. so, ASSALAMUALAIKUM , DOAKAN KECEMERLANGAN AKU YE !! HEHE …. AMMIIINNNN !! =)

>>> Sweet Moment <<<