Sunday, 9 April 2017

PSPM around the corner !!!

Pejam celik pejam celik tinggal 22 hari nak exam .. 
Assalamualaikum readers :) , how are you ?? im fine here with a lots of work ..hahaha, first and foremost ,sorry sebab terlalu lama meninggalkan diari online um ni..berhabuk dan bersawang dah um punya diari ni ... 
um nak cerita tentang 2 malam ..ha? malam apa tu? ayyokkk!! hahaha, tak ada lah ,firstly(7/4) tentang dinner blok, its going better.. bersyukur sebab AJK blok C1 and C2 mahu juga bersatu menjalankan program sekali dalam hidup di KMPh ni walaupun banyak masalah yang datang, salah faham lah apa lah...hahaha... alhamdulillah...i think ,dinner kami paling vouge sebab tema pun pastel and roses ,Gooossshhh !!! hahaha... ala ala itali pulak... but nevermind !! pilihan tema yang menarik... 2 hari sebelum dinner , kami AJK bersatu menghias DMK (Dewan Mat Kilau) untuk apa? memuaskan hati anak anak blok kami nihh ..hahaha, finally, alhamdulillah, bersyukur sekali lagi kerana semua berjalan lancar dan dapat menghasilkan dewan yang kosong menjadi dewan ala ala dalam dunia barbie and fairytale ...OMG !!!! can you imagine ? hahahaha... dengan combination warna pastel yang pelbagai, disatukan dengan bunga bunga ros yang cantik dan hiasan hiasan yang menyerlah...incredible!!,. Bila masanya tiba tepat pada jam 8.45 malam, all of beautiful princess from both blok turun ke dewan dengan pakaian yang sangat cantik, menawan , vouge, cute, sexy, dengan make over yang goshhh !! hahaha, "kuasa makeup " lah katakan...faham faham lah..hahaha.. taknak cerita panjang, dinner berjalan dengan lancar dengan adanya persembahan-persembahan dari mereka yang sangat berbakat,dengan adanya booth bergambar.. membuatkan majlis menjadi ceria.. alhamdulillah,.. thanks for all AJK sebab buat yang terbaik ..
Secondly, semalam (8/4) Gala Night pulakkk... tak penat ke um ? gooshh ? tak penat? penat laaa..tapi memikirkan this is the last program before PSPM and before mengakhiri hidup di Kolej Matrikulasi Pahang sesi 2016/2017 ni.. um kuatkan kaki jugak pakai wedges melangkah ke Gala Night tuu,,hahahaha... Gala Night ni bukan blok yang handle okay, pihak kolej dan JPP yang handle..dimana malam untuk semua warga kolej..ecehhh..hahaha.. betul laa..malam tu, um dapat rehat sikit sebab tak payah angkat barang,hias dewan..blablabla.. um hanya bawa diri dan keayuan anugerah Allah SWT jer.. alhamdulillah, majlis ni pun dijalankan di DMK pada jam yang sama 8.45..ehh ? lewat sikit la pada jam 9.00 malam...ha! hahahaha... um sampai jer DMK yang dikatakan sangat dekat dari blok um tu.. terkejut beruk jadinya ..hahaha gelak jap.. OMG !!! hanya Allah yang tahu what i felt that time.. cantik sangat dewan jadinya !! combination black and gold ,hiasan yang dikatakan ala ala majlis tari dalam cerita cinderella ,hahaha.. memang tak terkata dengan perubahan dewan malam tu..the theme of that event if i dont mistaken "masquerade" ha? betul la.. tema yang vouge right ? ofcuz laa... hahahaha...tengoklah siapa ahli JPP KMPh ...btw, JPP doesn't mean Jabatan Paip Pahang okay... its Jawatan Perwakilan Pelajar.. hehehe,maaf !! gurau saje... jangan marah.. hehe, okay okay kembali ke pangkal jalan.. majlis ni dihadiri oleh Penolong Pengarah Kolej sebagai perasmi dan dihadiri oleh semua pelajar kolej tak kira PST or PDT because its event for ALL ..so, dapatlah usha abang abang pdt ..hahahaha... tak ade lah..to me its FRIENDZONE #pickupline hahaha.. okay okay..bukan nak kata apalah...kalau dah tema masquerade, memang "molek belake deh" semua cantik menarik kau memang deboommm ..hahaha.. dengan pakaian ala cinderella, beauty and beast, mask of zorro bagi lelaki, yang macam batman pun ada...WOW !! hahaha.. bergaya budak-budak KMPh nih.. aigooo!!, huh! penat menaip.. haha..ada juga persembahan persembahan dari mereka yang menang Got Talent ..haishhh!! kenapa Grace tak menang..aduhh..!! tak apalah "have fun aje kan" so, no worry..hahaha,. bak kata AFA ketua JPP .. "bukan beshe beshe" semua berbakat..hahaha.. sorry awak kalau TERsebut nama awak dalam nih ..haha..okay okay, btw, congrats to all of you sebab jadikan event ni sebagai kenangan terindah untuk semua warga kolej.. so, um rasa panjang sangat dah cerita..jari pun dah "lengoh" menaip.. I "caw" luuu... #KMPhDiHati keep enjoy guys !!!!!!!!!!! before akhiri story um ni, nak pesan jangan lupa PSPM dah dekat ,goodluck to all you "yang kenal atau tidak atau yang buat buat kenal"..hahaha okay ? "buat molek deh, EMPAT RATA untuk semua" GOODLUCKKKKKKK !!! Assalamualaikum ... :) 
Dinner Blok (love in polaroid)

AJK C1 (AJK C2 tak ada dalam ni, tapi takpe tetap di HATI kami)

Bukan couple, tapi dialah Ketua JPP KMPh yang telah menjayakan Gala Night
(AFA Si tuxedo hitam dan bertopeng) kah kah kah #bukanbeshebeshe

Dia kalahkan aku dalam syarahan KMPh ,Dia kalahkan aku dalam Got Talent KMPh
hahaha... goodjob awak ! #bukanbeshebeshe


yang tak ada gambar dalam ni jangan terasa sebab um akan update lagi lepas ni dalam entri "Memory With KMPh" tunggu tau !!!