Friday, 22 May 2015

17/98 #SUPRISING ♥

Assalamualaikum..
Huh! Sekarang um dalam minggu peperiksaan pertengahan tahun bagi SPM 2015.. tapi, um bukan nak story pasal exam um..um nak throwback sikit,pasal birthday um yang ke??? Hehe, 17 laa, um kan student SPM..haha, nevermind, um tak tahu pun ada suprise, hee.. tup! tup! Masa tengah breakfast dalam pukul 9 pagi.. tiba2 mama bagi suprise, hehe..kek blueberry, so sweet!! thanks mama sebab buat suprise.. pandai mama tempah kek perisa favourite um..huu! Terharu giler sebenarnya.. sebab ni la first time mama buat suprise, sebelum ni um rancang and celebrate sendiri jerr..tapi thats okay, sama je! Tak kesah janji dapat celebrate dengan family.. hee ♥ then,petang tu mama ajak pergi segamat, melantak ayam (Kfc) haha.. sampai UO ,ternampak jersey adidas..hehehe..mata um ⊙﹏⊙ tengok jersey tu.. warna pink hitam, favourite colour jugakkk.. hahahaha, mama tanya "teringin ke ?" Um gelak gelak je laa.. then mama offer, "kalau nak ambik laa,anggap hadiah dari mama"..um, ⊙▽⊙..apa lagi, ambik terus jersey tu.. hhehe,, thanks so much mama!!! Walaupun tak semahal jersey ori .. um tetap suka.. huh ! Tahun ni laa birthday celebrate yang paling seronok.. tqvm  my friends yang wish ,and thanks too kepada yang bagi hadiah.. ♥シ eemm..i think thats all, 17/98 #awesomeness

With ma boy #blueberrycake abaikan muka tah apa2 tu.. focus on the cake..


Saturday, 2 May 2015

Chessmate (27-30/4/15)

Assalamualaikum... 
Ha? Um story ni bukan nak tunjuk belagak just want to shared my experience.. eemm, Alhamdulillah, finally um berpeluang ke peringkat negeri for the last year um in secondary school dalam permainan catur.. second time la sebab 3 tahun lepas pun dapat pergi jugak.. haha, ni pun sebab kena ganti orang.. eemm..malas cerita panjang,. MSSP di SMK Sultanah Hajjah Kalsom, Kuantan.. awesome! First time jejak kaki kat skolah kluster tu..haha, sebenarnya Um harap sangat tahun ni dapat naik kebangsaan.. tapi, rezeki hanya setakat ni.. thats okay la.. asal kan ada wakil Rompin yang dapat naik MSSM ..congrate to my dear Ummu Hani and all.. sebab dapat wakil Pahang ke pineng.. goodluck all.. yeah!! Walaupun tak sehebat diorang, Um dapat jugak 2.5 point.. eerr, 1 game draw thats why ad 5 tu..hehe,. Eemm.. banyak jugak kenangan and experience yang um dapat... ecspecially dapat kawan2 baru, dapat belajar taktik catur yang betul...dan banyak lagi laa.. even, um terkejut sebab lawan um bukan calang2 orang.. hebat2 belaka.. haha.. so, tak kesah lah kalau um kalah sebab um bukan hebat sangat pun..  huu, rendah diri sikit... eemm..then, um rasa happy sangat sebab dapat kawan and adik2 yang sporting.. even, boys tak sporting sangat kot.. haha, walhal um yang segan nak tegur menegur ni..  hehe, takpe la.. for the last, um ucapkan tahniah kepada kawan2 yang berjaya ke MSSM bulan 6 ni.. do your best and dont forget to study okay.. exam dah nak dekat... hehe.. thats all シ..wassalam...
Will be sweet moment ♥

Second pic, tu la muka2 yang berjaya ke MSSM
Goodluck シ♥