Saturday, 17 June 2017

Memory with KMPh(16/17)

wadduuhh! wadduuhh! lama benar ngak update ini blog.. berhabuk sudah ..hahaha
bila masa kau jadi minah endon ni um? hahaha...bila dah tak ada kerja ,duduk rumah tengok dinding,cakap sorang sorang..hahaha tak ada lah, sorry um ambil masa yang lama untuk update entry baru ni..maklumlah um bukan tauke topup nak beli data sokmuh. haha ,so disebabkan hari ini ada makhluk Allah yang mulia hatinya membuka "hotspot" untuk um update entry baru ,jadi um nak update tentang tuuuu tajuk dah ada kan? baca sendiri..

haaaa? um nak cerita serba sedikit tentang liku liku kehidupan yang um lalui semasa berada di Kolej Matrikulasi Pahang ni, eh? bukan liku-liku kehidupan,kenangan pahit manis yang um sudah lalui semasa menjadi pelajar KMPh..hehe, First and foremost, kenangan yang paling um tidak boleh lupakan semasa um dapat surat dari kementerian pelajaran malaysia mengatakan "tahniah, anda terpilih menyambung pelajaran di kolej bla bla bla..sains..bla bla bla" lupa sudah, lebih kurang macam tu laa..yang pasti um dapat ke KMPh ..hehe, so, 5/6 pada pukul 7.00 pagi um bersama family bergerak dari rumah untuk menghantarku ke sana.Perasaan gembira tidak terkata kikikiki...dah dah, lebih sangat kau cerita tu um, orang tak nak baca panjang-panjang..hhahaha wokeyyhh wokeyhh..tu la tarikh paling bahagia buat um..hehe

Yang kedua, orang lain semua dapat 3 orang roomate malah ada yang dapat 2 orang..um? hehe, 4 orang wehh.. itu tak termasuk um, haa? masa sem 1 ,um ada kemang, pashang dan kunad.then, kunad berpindah ke IPG ,tinggal um bertiga..habis sem 1, um menjalani hidup bersama kemang dan pashang.. happy bebenorr.. masuk sem 2, lepas kelas um balik bilik terkejut beruk jadinya, mati-mati ingatkan felo buat spotcheck,sebab ada luggage yang sama macam um di depan pintu cuma dia punya besar lagi daripada um..rupa rupanya ada orang baru masuk bilik um..hehehe..mekdaa nama dia.Dia laa yang menemani kami sampai habis sem 2, banyak kenangan bersama mereka (kunad dan mekdaa). mekdaa PDT, jadi, dia masih meneruskan pengajian di kolej itu tapi tanpa kami disisi..kukukuii,"dakpe mekdaa,kuatkan semangatmu,semoga berjaya menghabiskan program matrikulasi dengan jayanya"hahahahaha, doa kami sentiasa bersama ... aduhh! sedih rasa..


yang ketiga, um kuliah 3 modul 1 kelas 21 jadinya tolak tambah darab bahagi kuasa 2 punca kuasa 3 sama dengan 3m1s21 ..haaa, dalam 3m1s21 ni semua hebat-hebat ..apa yang hebatnya ? budak-budak dalam 3m1s21 ni la.. pandai-pandai,giler-giler,poyo-poyo,nerd-nerd,koya-koya,cantik-cantik dan hensem-hensem...hahaha..cantik? um la cantik(bangga sekejap), hensem? tiada yang hensem pun,mention je "hensem"tuu..hahahaha..mereka lah yang sentiasa bersama um sepanjang berada di kolej ni, bila um tak tahu mereka membantu,bila um tak makan jer ada yang risau sampai belanja um,hahaha..bila um sedih,marah ,ada yang tanya, pujuk um..aduhh ! jasa mu akan ku kenang selalu.. um beruntung sangat dapat classmate macam mereka..lecturemate um pun apa kurangnya,walaupun um tidak berapa ingat dan kenal "aokme" um still berbangga sebab kita sama-sama berusaha naikkan nama kuliah kita bila AFE.. hehehe, sampai kelas 21 kena duduk depan sebab heehehehe..aduhh! takkan lupa lah .. 

Yang keempat, um suka lecturer-lecturer yang mengajar um, Madam F yang sentiasa bagi homework, sentiasa suruh kami bersedia sebelum masuk kelas,asal masuk kelas je kena soal dulu..haha, chapter yang paling "parokk" kimia organik..kena hafal itu ini..hahaha. Madam A yang sentiasa pesan suruh siapkan workbook sebab nanti dia nak cop,haha,.. Madam N yang lemah lembut mengajar, macam seorang ibu, bila tak siap past year dia tak pernah marah cuma pesan siapkan past year sebab soalan exam lebih kurang macam past year tu jee..jadi, siapkan lahh..aduhh ! eemm, Miss S setiap kelas dia tak pernah tak ada latihan, hopefull pelajarnya hebat dalam subjek dia..in shaa Allah..Miss L paling riang orangnya, first time dia masuk kelas um, kami ingat dia pelajar..hahaha..sampai buat tak tahu je bila dia masuk kelas ..hahaha.. semua hebat-hebat belaka lecturer di KMPh ni.. ilmu yang diberi tidak pernah mengharapkan balasan daripada pelajarnya,malah sentiasa berdoa dan memberi semangat kepada pelajarnya supaya peroleh kejayaan.. 

Lastly, um suka persekitaran di KMPh , ada tasik,bila stress lepak di tasik beri makanan kepada ikan ikan ,bila rasa berat badan bertambah pergi tasik "jogging" "jalan-jalan". Bila bosan asyik tasik , pergi astaka, boleh cuci mata tengok abang hensem,crush,abang sado..hahaha, boleh jogging di sana sebab ada trek, boleh main bola tampar ,tenis, ada basikal ,petang-petang ajak roomate ke classmate ke pergi main basikal..bila weekend (sabtu@ahad) boleh outing pergi megamall, east cost mall, teluk cempedak, makan "kepci",makan di "Seoul Garden" acah-acah duduk korea..hahaha.. aduhh! best laa KMPh ..banyak kenangan um di sana..bila dah habis program matrik ni, rasa rindu pun menjelma..hehehe

wokeyhhh! um rasa setakat ini je yang um mampu cerita..actually, terlalu banyak memory um bersama KMPh ni,tidak terkata, tidak tertekan di keyboard ni..hahaha..so, um ingin memohon maaf jika ada yang um tidak mention dalam ni..tapi, dont worry ,um sentiasa ingat muka-muka you all cuma tidak ingat nama..so, kalau terjumpa um di mana-mana, jangan lupa tegur um yee..hehehe.. that's all from um.. Memory with KMPh yawww!!



Sunday, 9 April 2017

PSPM around the corner !!!

Pejam celik pejam celik tinggal 22 hari nak exam .. 
Assalamualaikum readers :) , how are you ?? im fine here with a lots of work ..hahaha, first and foremost ,sorry sebab terlalu lama meninggalkan diari online um ni..berhabuk dan bersawang dah um punya diari ni ... 
um nak cerita tentang 2 malam ..ha? malam apa tu? ayyokkk!! hahaha, tak ada lah ,firstly(7/4) tentang dinner blok, its going better.. bersyukur sebab AJK blok C1 and C2 mahu juga bersatu menjalankan program sekali dalam hidup di KMPh ni walaupun banyak masalah yang datang, salah faham lah apa lah...hahaha... alhamdulillah...i think ,dinner kami paling vouge sebab tema pun pastel and roses ,Gooossshhh !!! hahaha... ala ala itali pulak... but nevermind !! pilihan tema yang menarik... 2 hari sebelum dinner , kami AJK bersatu menghias DMK (Dewan Mat Kilau) untuk apa? memuaskan hati anak anak blok kami nihh ..hahaha, finally, alhamdulillah, bersyukur sekali lagi kerana semua berjalan lancar dan dapat menghasilkan dewan yang kosong menjadi dewan ala ala dalam dunia barbie and fairytale ...OMG !!!! can you imagine ? hahahaha... dengan combination warna pastel yang pelbagai, disatukan dengan bunga bunga ros yang cantik dan hiasan hiasan yang menyerlah...incredible!!,. Bila masanya tiba tepat pada jam 8.45 malam, all of beautiful princess from both blok turun ke dewan dengan pakaian yang sangat cantik, menawan , vouge, cute, sexy, dengan make over yang goshhh !! hahaha, "kuasa makeup " lah katakan...faham faham lah..hahaha.. taknak cerita panjang, dinner berjalan dengan lancar dengan adanya persembahan-persembahan dari mereka yang sangat berbakat,dengan adanya booth bergambar.. membuatkan majlis menjadi ceria.. alhamdulillah,.. thanks for all AJK sebab buat yang terbaik ..
Secondly, semalam (8/4) Gala Night pulakkk... tak penat ke um ? gooshh ? tak penat? penat laaa..tapi memikirkan this is the last program before PSPM and before mengakhiri hidup di Kolej Matrikulasi Pahang sesi 2016/2017 ni.. um kuatkan kaki jugak pakai wedges melangkah ke Gala Night tuu,,hahahaha... Gala Night ni bukan blok yang handle okay, pihak kolej dan JPP yang handle..dimana malam untuk semua warga kolej..ecehhh..hahaha.. betul laa..malam tu, um dapat rehat sikit sebab tak payah angkat barang,hias dewan..blablabla.. um hanya bawa diri dan keayuan anugerah Allah SWT jer.. alhamdulillah, majlis ni pun dijalankan di DMK pada jam yang sama 8.45..ehh ? lewat sikit la pada jam 9.00 malam...ha! hahahaha... um sampai jer DMK yang dikatakan sangat dekat dari blok um tu.. terkejut beruk jadinya ..hahaha gelak jap.. OMG !!! hanya Allah yang tahu what i felt that time.. cantik sangat dewan jadinya !! combination black and gold ,hiasan yang dikatakan ala ala majlis tari dalam cerita cinderella ,hahaha.. memang tak terkata dengan perubahan dewan malam tu..the theme of that event if i dont mistaken "masquerade" ha? betul la.. tema yang vouge right ? ofcuz laa... hahahaha...tengoklah siapa ahli JPP KMPh ...btw, JPP doesn't mean Jabatan Paip Pahang okay... its Jawatan Perwakilan Pelajar.. hehehe,maaf !! gurau saje... jangan marah.. hehe, okay okay kembali ke pangkal jalan.. majlis ni dihadiri oleh Penolong Pengarah Kolej sebagai perasmi dan dihadiri oleh semua pelajar kolej tak kira PST or PDT because its event for ALL ..so, dapatlah usha abang abang pdt ..hahahaha... tak ade lah..to me its FRIENDZONE #pickupline hahaha.. okay okay..bukan nak kata apalah...kalau dah tema masquerade, memang "molek belake deh" semua cantik menarik kau memang deboommm ..hahaha.. dengan pakaian ala cinderella, beauty and beast, mask of zorro bagi lelaki, yang macam batman pun ada...WOW !! hahaha.. bergaya budak-budak KMPh nih.. aigooo!!, huh! penat menaip.. haha..ada juga persembahan persembahan dari mereka yang menang Got Talent ..haishhh!! kenapa Grace tak menang..aduhh..!! tak apalah "have fun aje kan" so, no worry..hahaha,. bak kata AFA ketua JPP .. "bukan beshe beshe" semua berbakat..hahaha.. sorry awak kalau TERsebut nama awak dalam nih ..haha..okay okay, btw, congrats to all of you sebab jadikan event ni sebagai kenangan terindah untuk semua warga kolej.. so, um rasa panjang sangat dah cerita..jari pun dah "lengoh" menaip.. I "caw" luuu... #KMPhDiHati keep enjoy guys !!!!!!!!!!! before akhiri story um ni, nak pesan jangan lupa PSPM dah dekat ,goodluck to all you "yang kenal atau tidak atau yang buat buat kenal"..hahaha okay ? "buat molek deh, EMPAT RATA untuk semua" GOODLUCKKKKKKK !!! Assalamualaikum ... :) 
Dinner Blok (love in polaroid)

AJK C1 (AJK C2 tak ada dalam ni, tapi takpe tetap di HATI kami)

Bukan couple, tapi dialah Ketua JPP KMPh yang telah menjayakan Gala Night
(AFA Si tuxedo hitam dan bertopeng) kah kah kah #bukanbeshebeshe

Dia kalahkan aku dalam syarahan KMPh ,Dia kalahkan aku dalam Got Talent KMPh
hahaha... goodjob awak ! #bukanbeshebeshe


yang tak ada gambar dalam ni jangan terasa sebab um akan update lagi lepas ni dalam entri "Memory With KMPh" tunggu tau !!! 

Sunday, 17 April 2016

Future againnnn ❇

Assalamualaikum ..
Hello guys ! 😄👋 hari ini Um punya story morry ..eerrr?? Sekejap ye,hehe.. Tak adalah, Um nak bagitahu bukan nak riak ke apa.. Um dapat matrik ! 😁 Alhamdulillah, Um dapat Kolej Matrikulasi Pahang ,dekat je dengan home Um ..rasa nya dalam satu jam setengah dari home ke matrik tuu.. Actually,masa mohon bulan 10 haritu Um apply KMJ Kolej Matrikulasi Johor for my first choice ..second choice baru KMPh ni, then, memang hope dapat Johor...tup tup 14hb haritu ,check online for kemasukan matrik, kolej terpilih KMPh ...mula mula upset la jugak sebab first choice tak dapat 😂, tapi,bila fikir balik walaudimanapun kita berada ,ilmu tetap sama,tak kesah lah kolej mana pun, kalau niat nak menuntut ilmu,nak cari ilmu ,in Shaa Allah dapat.. Right ? Lagi pun Allah yang sudah menetapkan segalanya.. Kita kenalah terima seadanya right? Hhmm.. 😊 so, family pun dah restu ..bukan restu untuk kahwin ke apa ye ,hehe..restu Um sambung belajar, berjihad untuk mendapatkan ilmu .. Semoga Allah permudahkan segalanya,aammminnn 😌 reader pun doa doa lah Um supaya dapat mencapai kejayaan ya 😃 Um pun akan doakan reader supaya hidup dengan bahagia dan sentiasa mendapat keredhaan Allah ta'ala..aminnn.. Jadi, 5/6 nanti Um pergi untuk pendaftaran kemasukan ke matrik dan bermulalah realiti kehidupan Um sebagai hamba di dunia sementara ini,sebagai seorang pelajar, sebagai seorang anak sulung ,dan sebagai seorang pejuang untuk mencapai kejayaan .. In shaa Allah.. Okay lah, itu sahaja entry buat masa ini 😊 hope enjoy ya ! Tq for support and tq kerana setia dengan blog Um ni.. ❤👍 Assalamualaikum..

Saturday, 12 March 2016

Future🍀

Assalamualaikum..
Huwaaa! Baru dapat update hari ni, seminggu dua ni busy sangat maklumlah baru dapat result spm kan,kenalah ke cyber cafe untuk mohon U sana sini ,nak sambung belajar lah katakan.. Mesti you all  nak tahu result Um kan ? Haha,biasa biasa aja ,Alhamdulillah, tak kesah lah apa pun yang kita dapat, bersyukurlah,Allah sudah merancang segalanya untuk kita.. 😊 Um pun bersyukur atas segala perancanganNya, sekarang Um nak fokus untuk masa depan pulak,. Bukan masa depan nak kawin bagai, Um nak fikir course apa yang Um nak ceburi, U mana yang Um layak, and kerjaya Um one day, Cita cita ? Dulu nak jadi doktor time zaman sekolah rendah, naik sekolah menengah celaru jadinya,haha.. Kejap kejap usahawan, then doktor ,then pakar farmasi..haha, Aigoo ! Which one ? 😂 hermm, finally,lepas je dapat result ni, Um aim nak jadi pensyarah ,in shaa Allah, doa doa kan yep 😁 so now, Um akan ikut je flow,means Um ke matrik then make a degree di U nanti.. In shaa Allah, Um harap kawan kawan Um kat luar tu pun dapat peroleh kejayaan ,aminnnn.. Um juga harap Um dapat update selalu blog kesayangan ni,. In shaa Allah .. Eemm, I think thats all .. Thansk mana yang setia baca blog Um ni ,nah Um bagi ❤ pada reader !

Rezeki datang dari Allah ,Alhamdulillah.. Congratulation guys 😉👍



Friday, 1 January 2016

First Of 2016

Assalamualaikum..
Hari ni dah first of 2016 kan? Tak sangka,rasanya sekejap sahaja kita lalui 2015..Pelbagai kisah atau cerita yang dapat kita jadikan kenangan selama berada di alam 2015. Suka, duka,pahit,manis,gembira dan sedih. Banyak juga kejadian kjadian yang memberi impak besar kpd kita,dengan kisah MH 370, MH 17 dan sbagainya. Adakah tahun ini akan berulang kembali sejarah tahun lepas? Kita doa yang terbaik sahaja lah,semoga tahun ini lebih baik..In shaa Allah.. So, azam 2015 sudah kita laksanakan,apa pula azam kita pada tahun ini?? Adakah kekal dengan azam lama,atau mulakan azam baru? Semuanya di tangan masing masing,haha..eemm,azam um tahun ni ialah......
★Result SPM nak keluar dah bulan 3 ni,risau lah, Ya Allah.. doakan yang terbaik ya, aminnnn
☆Bermulalah hidup sebenar Um sbgai remaja, pelajar dan seorang anak kepada mama abah.. ♥
★Bermulalah juga perjalanan Um menuju impian dan cita cita akan datang..
Haishhh...semoga segalanya berjalan lancar, dengan izinNya,. aammiiiinnn..azam Um, Um sahajalah yang tahu,haha.. Biarlah rahsiaaa..
Last but not least, I wish you all "Happy New Year" and "Welcome to 2016". I hope this year will be a peaceful and lucky to us. So, that's all.. -Saranghaeyo- シ

Wednesday, 2 December 2015

End Of First War

Assalamualaikum
Huh! Lega rasanya bila dah selesai perjuangan pertama Um, 11 subjek.. haha, tak sangka kot.. walhal sebelum sebelum ni 9 subjek sahaja.. but, tiba tahun Um dan tahun seterusnya, 11 subjek lah jawabnya.. mybe jugak kena tambah 1 lagi subjek..hahaha, takpa takpa..just think positive, untuk kita jugak.. so, im just want to say "IM FREE FROM SPM" HAHAHA...tak sangka Um dah besar, bak kata mama, dah boleh kahwin..what ?haha, no way mama, I want to strive for my bright future.. Um nak capai cita cita Um dulu, nak jadi orang berjaya.. hehe ,sometime..terlintas nak jadi pharmacian..but, mama nak Um jadi cikgu je..senang cuti..hahaha, lawak je! Emm, dah dah, result pun keluar lagi dah berangan macam macam....tapi apa salahnya kan? hopeful impian tu dapat..aammiinnn, hee..guys? Apa halatuju korang lepas ni? eeemm, soalan ni khas untuk kawan kawan lepas spm mcm Um ye... kalau Um, mybe pergi kursus, sbb PLKN tak dapat...huurrmm, sedih..haha, so ?what about you guys ? Eemm, tak apa lah, Um doakan result kita gempak ye.. exapecially kawan kawan Um ..semoga future kita dipermudahkan.. hehe, ok lah..thats all I think.. dhaa..



we are biologist.. ha? Para lelaki semua takut darah..haha
#with cikgu Norizah

This is us.. 5SCIENCE SMK CHANIS
#SPMdone #love you so much guys 

Monday, 5 October 2015

three over one シ

Assalamualaikum.. lama nya tak update..huh! Busy tahap perdana menteri.. sorry guys! so now, Um nak story sikit .. raya puasa? haha.. Alhamdulillah, berjalan lancar..  Um dengan family happy, walaupun Um tak dapat beraya sakan tahun ni..haha.. Selamat Hari Raya ehh... 
Then, Hari raya qurban.. Alhamdulillah jugak..sebab Um dapat hasilkan 3 jenis biskut.. rekaan Um sendiri..firstly, biasalah.. tart nenas and strawberry my favourite.. hehe, then, NesChocotum ...nama tu Um yang reka...lawak je..haha, and lastly, curry biscuit.. eerrr? entah lah sedap ke tak...bila rasa, ofcourse rasa kari..haha..tapi,Um sendiri tak suka biskut tu...cheeee..walaupun bnyak homework,but Um still dapat meluangkan masa dengan kawan dan keluarga シ.
THIRD EVENT, sabtu dan ahad (3-4/10/15)- PMSICO- Politeknik Muadzam Shah International Chess Open.. haha, dah lah tak training, tup! Tup! Terus pergi main .. kau rasa apa? Alhamdulillah, sorang wakil chanis dapat top 10 international player.. hebat kann ??? Dear bro, congratulation to you sbb dapat 7th place .. Um ? Alhamdulillah, 7 rounds of game, I've got 4 half ..haha, my dear bro, untung lah 5 round dia menang... for Azizi and Hazim.. congrate juga sebab bermain dengan baik シ.. I proud of us .. for sir sayed our manager and cikgu Aizat our couch ..tq so much sebab bawa kami sampai ke tahap tertinggi ini.. eemm..I think thats all.. #chessisawesome

From left, cikgu Aizat,Sir Sayed, azizi, Um,
Hazim,.Dear bro

#RayaQurban#friends

7th place of top 10 player, awesome

Chanis Chess Player ♥シ

Thursday, 16 July 2015

Before 1 Syawal シ

Assalamulaikum...
Hye!
Tup ! Tup! Dah habis sebulan kita berpuasa.. cepat betul masa berlalu kan? Um bersyukur sangat sebab dapat kerjakan ibadah puasa dengan baik, tak sakit, tak demam... Alhamdulillah.. so, disebabkan hari ini hari terakhir kita dibulan ramadhan.. walaupun tak sure lagi esok raya ke tak..haha, um nak ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin, maafkan um kalau ada buat silap, terkasar bahasa.. terupdate benda benda yang buat u all terasa and semua lah... maaf kan um ye!! Kosong-kosong ehh??  Heee.. um harap raya tahun ni adalah raya yang paling bahagia buat u all... ha? tapi, SPM candidate macam um ni jangan galokk sangat raye ni eh?  Raya raya jugak, ilmu jangan lupa... okay, i think that all from um.. SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN  :) 




Friday, 22 May 2015

17/98 #SUPRISING ♥

Assalamualaikum..
Huh! Sekarang um dalam minggu peperiksaan pertengahan tahun bagi SPM 2015.. tapi, um bukan nak story pasal exam um..um nak throwback sikit,pasal birthday um yang ke??? Hehe, 17 laa, um kan student SPM..haha, nevermind, um tak tahu pun ada suprise, hee.. tup! tup! Masa tengah breakfast dalam pukul 9 pagi.. tiba2 mama bagi suprise, hehe..kek blueberry, so sweet!! thanks mama sebab buat suprise.. pandai mama tempah kek perisa favourite um..huu! Terharu giler sebenarnya.. sebab ni la first time mama buat suprise, sebelum ni um rancang and celebrate sendiri jerr..tapi thats okay, sama je! Tak kesah janji dapat celebrate dengan family.. hee ♥ then,petang tu mama ajak pergi segamat, melantak ayam (Kfc) haha.. sampai UO ,ternampak jersey adidas..hehehe..mata um ⊙﹏⊙ tengok jersey tu.. warna pink hitam, favourite colour jugakkk.. hahahaha, mama tanya "teringin ke ?" Um gelak gelak je laa.. then mama offer, "kalau nak ambik laa,anggap hadiah dari mama"..um, ⊙▽⊙..apa lagi, ambik terus jersey tu.. hhehe,, thanks so much mama!!! Walaupun tak semahal jersey ori .. um tetap suka.. huh ! Tahun ni laa birthday celebrate yang paling seronok.. tqvm  my friends yang wish ,and thanks too kepada yang bagi hadiah.. ♥シ eemm..i think thats all, 17/98 #awesomeness

With ma boy #blueberrycake abaikan muka tah apa2 tu.. focus on the cake..


Saturday, 2 May 2015

Chessmate (27-30/4/15)

Assalamualaikum... 
Ha? Um story ni bukan nak tunjuk belagak just want to shared my experience.. eemm, Alhamdulillah, finally um berpeluang ke peringkat negeri for the last year um in secondary school dalam permainan catur.. second time la sebab 3 tahun lepas pun dapat pergi jugak.. haha, ni pun sebab kena ganti orang.. eemm..malas cerita panjang,. MSSP di SMK Sultanah Hajjah Kalsom, Kuantan.. awesome! First time jejak kaki kat skolah kluster tu..haha, sebenarnya Um harap sangat tahun ni dapat naik kebangsaan.. tapi, rezeki hanya setakat ni.. thats okay la.. asal kan ada wakil Rompin yang dapat naik MSSM ..congrate to my dear Ummu Hani and all.. sebab dapat wakil Pahang ke pineng.. goodluck all.. yeah!! Walaupun tak sehebat diorang, Um dapat jugak 2.5 point.. eerr, 1 game draw thats why ad 5 tu..hehe,. Eemm.. banyak jugak kenangan and experience yang um dapat... ecspecially dapat kawan2 baru, dapat belajar taktik catur yang betul...dan banyak lagi laa.. even, um terkejut sebab lawan um bukan calang2 orang.. hebat2 belaka.. haha.. so, tak kesah lah kalau um kalah sebab um bukan hebat sangat pun..  huu, rendah diri sikit... eemm..then, um rasa happy sangat sebab dapat kawan and adik2 yang sporting.. even, boys tak sporting sangat kot.. haha, walhal um yang segan nak tegur menegur ni..  hehe, takpe la.. for the last, um ucapkan tahniah kepada kawan2 yang berjaya ke MSSM bulan 6 ni.. do your best and dont forget to study okay.. exam dah nak dekat... hehe.. thats all シ..wassalam...
Will be sweet moment ♥

Second pic, tu la muka2 yang berjaya ke MSSM
Goodluck シ♥