Wednesday, 2 December 2015

End Of First War

Assalamualaikum
Huh! Lega rasanya bila dah selesai perjuangan pertama Um, 11 subjek.. haha, tak sangka kot.. walhal sebelum sebelum ni 9 subjek sahaja.. but, tiba tahun Um dan tahun seterusnya, 11 subjek lah jawabnya.. mybe jugak kena tambah 1 lagi subjek..hahaha, takpa takpa..just think positive, untuk kita jugak.. so, im just want to say "IM FREE FROM SPM" HAHAHA...tak sangka Um dah besar, bak kata mama, dah boleh kahwin..what ?haha, no way mama, I want to strive for my bright future.. Um nak capai cita cita Um dulu, nak jadi orang berjaya.. hehe ,sometime..terlintas nak jadi pharmacian..but, mama nak Um jadi cikgu je..senang cuti..hahaha, lawak je! Emm, dah dah, result pun keluar lagi dah berangan macam macam....tapi apa salahnya kan? hopeful impian tu dapat..aammiinnn, hee..guys? Apa halatuju korang lepas ni? eeemm, soalan ni khas untuk kawan kawan lepas spm mcm Um ye... kalau Um, mybe pergi kursus, sbb PLKN tak dapat...huurrmm, sedih..haha, so ?what about you guys ? Eemm, tak apa lah, Um doakan result kita gempak ye.. exapecially kawan kawan Um ..semoga future kita dipermudahkan.. hehe, ok lah..thats all I think.. dhaa..



we are biologist.. ha? Para lelaki semua takut darah..haha
#with cikgu Norizah

This is us.. 5SCIENCE SMK CHANIS
#SPMdone #love you so much guys 

Monday, 5 October 2015

three over one シ

Assalamualaikum.. lama nya tak update..huh! Busy tahap perdana menteri.. sorry guys! so now, Um nak story sikit .. raya puasa? haha.. Alhamdulillah, berjalan lancar..  Um dengan family happy, walaupun Um tak dapat beraya sakan tahun ni..haha.. Selamat Hari Raya ehh... 
Then, Hari raya qurban.. Alhamdulillah jugak..sebab Um dapat hasilkan 3 jenis biskut.. rekaan Um sendiri..firstly, biasalah.. tart nenas and strawberry my favourite.. hehe, then, NesChocotum ...nama tu Um yang reka...lawak je..haha, and lastly, curry biscuit.. eerrr? entah lah sedap ke tak...bila rasa, ofcourse rasa kari..haha..tapi,Um sendiri tak suka biskut tu...cheeee..walaupun bnyak homework,but Um still dapat meluangkan masa dengan kawan dan keluarga シ.
THIRD EVENT, sabtu dan ahad (3-4/10/15)- PMSICO- Politeknik Muadzam Shah International Chess Open.. haha, dah lah tak training, tup! Tup! Terus pergi main .. kau rasa apa? Alhamdulillah, sorang wakil chanis dapat top 10 international player.. hebat kann ??? Dear bro, congratulation to you sbb dapat 7th place .. Um ? Alhamdulillah, 7 rounds of game, I've got 4 half ..haha, my dear bro, untung lah 5 round dia menang... for Azizi and Hazim.. congrate juga sebab bermain dengan baik シ.. I proud of us .. for sir sayed our manager and cikgu Aizat our couch ..tq so much sebab bawa kami sampai ke tahap tertinggi ini.. eemm..I think thats all.. #chessisawesome

From left, cikgu Aizat,Sir Sayed, azizi, Um,
Hazim,.Dear bro

#RayaQurban#friends

7th place of top 10 player, awesome

Chanis Chess Player ♥シ

Thursday, 16 July 2015

Before 1 Syawal シ

Assalamulaikum...
Hye!
Tup ! Tup! Dah habis sebulan kita berpuasa.. cepat betul masa berlalu kan? Um bersyukur sangat sebab dapat kerjakan ibadah puasa dengan baik, tak sakit, tak demam... Alhamdulillah.. so, disebabkan hari ini hari terakhir kita dibulan ramadhan.. walaupun tak sure lagi esok raya ke tak..haha, um nak ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin, maafkan um kalau ada buat silap, terkasar bahasa.. terupdate benda benda yang buat u all terasa and semua lah... maaf kan um ye!! Kosong-kosong ehh??  Heee.. um harap raya tahun ni adalah raya yang paling bahagia buat u all... ha? tapi, SPM candidate macam um ni jangan galokk sangat raye ni eh?  Raya raya jugak, ilmu jangan lupa... okay, i think that all from um.. SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN  :) 




Friday, 22 May 2015

17/98 #SUPRISING ♥

Assalamualaikum..
Huh! Sekarang um dalam minggu peperiksaan pertengahan tahun bagi SPM 2015.. tapi, um bukan nak story pasal exam um..um nak throwback sikit,pasal birthday um yang ke??? Hehe, 17 laa, um kan student SPM..haha, nevermind, um tak tahu pun ada suprise, hee.. tup! tup! Masa tengah breakfast dalam pukul 9 pagi.. tiba2 mama bagi suprise, hehe..kek blueberry, so sweet!! thanks mama sebab buat suprise.. pandai mama tempah kek perisa favourite um..huu! Terharu giler sebenarnya.. sebab ni la first time mama buat suprise, sebelum ni um rancang and celebrate sendiri jerr..tapi thats okay, sama je! Tak kesah janji dapat celebrate dengan family.. hee ♥ then,petang tu mama ajak pergi segamat, melantak ayam (Kfc) haha.. sampai UO ,ternampak jersey adidas..hehehe..mata um ⊙﹏⊙ tengok jersey tu.. warna pink hitam, favourite colour jugakkk.. hahahaha, mama tanya "teringin ke ?" Um gelak gelak je laa.. then mama offer, "kalau nak ambik laa,anggap hadiah dari mama"..um, ⊙▽⊙..apa lagi, ambik terus jersey tu.. hhehe,, thanks so much mama!!! Walaupun tak semahal jersey ori .. um tetap suka.. huh ! Tahun ni laa birthday celebrate yang paling seronok.. tqvm  my friends yang wish ,and thanks too kepada yang bagi hadiah.. ♥シ eemm..i think thats all, 17/98 #awesomeness

With ma boy #blueberrycake abaikan muka tah apa2 tu.. focus on the cake..


Saturday, 2 May 2015

Chessmate (27-30/4/15)

Assalamualaikum... 
Ha? Um story ni bukan nak tunjuk belagak just want to shared my experience.. eemm, Alhamdulillah, finally um berpeluang ke peringkat negeri for the last year um in secondary school dalam permainan catur.. second time la sebab 3 tahun lepas pun dapat pergi jugak.. haha, ni pun sebab kena ganti orang.. eemm..malas cerita panjang,. MSSP di SMK Sultanah Hajjah Kalsom, Kuantan.. awesome! First time jejak kaki kat skolah kluster tu..haha, sebenarnya Um harap sangat tahun ni dapat naik kebangsaan.. tapi, rezeki hanya setakat ni.. thats okay la.. asal kan ada wakil Rompin yang dapat naik MSSM ..congrate to my dear Ummu Hani and all.. sebab dapat wakil Pahang ke pineng.. goodluck all.. yeah!! Walaupun tak sehebat diorang, Um dapat jugak 2.5 point.. eerr, 1 game draw thats why ad 5 tu..hehe,. Eemm.. banyak jugak kenangan and experience yang um dapat... ecspecially dapat kawan2 baru, dapat belajar taktik catur yang betul...dan banyak lagi laa.. even, um terkejut sebab lawan um bukan calang2 orang.. hebat2 belaka.. haha.. so, tak kesah lah kalau um kalah sebab um bukan hebat sangat pun..  huu, rendah diri sikit... eemm..then, um rasa happy sangat sebab dapat kawan and adik2 yang sporting.. even, boys tak sporting sangat kot.. haha, walhal um yang segan nak tegur menegur ni..  hehe, takpe la.. for the last, um ucapkan tahniah kepada kawan2 yang berjaya ke MSSM bulan 6 ni.. do your best and dont forget to study okay.. exam dah nak dekat... hehe.. thats all シ..wassalam...
Will be sweet moment ♥

Second pic, tu la muka2 yang berjaya ke MSSM
Goodluck シ♥

Sunday, 29 March 2015

Kursus Pengurusan Pengawas 2015 ♔

 Assalamualaikum...
Annyeong!! Hikhik ≧﹏≦
Huh! Kepenatan melanda...
Eerrr ? Okay, um nak story sikit ni, um ada join kem ,eh, bukan kem.. kursus kepimpinan pengawas, kursus ni start jumaat yang lalu (27 of March) until today (29 of march- 2.00pm)..haha, kursus dengan ke
m ?sama ke? nevermind,bukan nak story pasal perbezaan kursus or kem.. kat sini um nak share experience um dekat korang time um join kursus ni... actually, kursus ni membosankan..tapi, walaupun bosan banyak input yang um dapat... okay! Okay !, kursus ni mengajar um dan 46 orang lagi prefects macam mana nak menjalankan tugas sebagai pengawas dengan betul . Banyak bengkel yang dibuat seperti bengkel SOP ,bengkel pengurusan dewan, etiket sosial & protokol dan banyak lagi...malas nak bagi tahu banyak banyak.. ha ?apa itu SOP ? Cer teke ?cer teke ?..hihihi, tak dpat jawab , jalan itik daripada bilik tidur ke ruang tamu rumah anda...hahah, takda la ,gurau sahaja... SOP ialah standart operating prosedure.. ha ?dalam SOP ni terbahagi kepada beberapa tugas..antaranya pengawalan kantin, fire drill, pergerakan pelajar pulang dari sekolah, spotcheck dan banyak lagi.. more information ? Ask our "pakcik Google"..hehe, then, etiket sosial dan protokol.. ha ? Yang ni um memang suka sejak azali lagi...haha, okay, kenapa um suka ? Etiket dan protokol ni mengajar um macam mana untuk menjadi pengacara majlis dan menentukan aturcara sesuatu majlis... so? Di sebabkan um suka bengkel ni.. Iam a Leader ..kikiki, anak buah um ada 13 orang .. mereka memang seorang yang berani dan yakin pada diri sebab berminat untuk mengacara majlis .. actually ramai jugak yang tak berani but thats okay...im very proud to them.. goodjob !! Huh!okay, now , nak story pasal penderitaan masa kursus ni...ya Allah !! Hahaha... memang terbaik sebab penderitaan2 tu mengajar um untuk menjadi seorang yang amanah.. first !papa Hamzah kita bagi telur ayam dengan tandatangan beliau with whiteboard marker..OMG ! whiteboard marker weyh ! Cepat hilang right... so, telur ayam tu sebagai amanah .. jaga telur tu jangan sampai pecah or signature pengetua hilang...but, um berjaya menjaga telur tu sampai hari terakhir kursus .. walhal, bnyak halangan yang cuba untuk memecahkan amanah kami ..
lebih lebih lagi kem kom kami tu.. keje nak cari pasal je...haha, sampai naik darah aku dibuatnya..tapi takpe marah hanya sekejap... then ,okay...ha ?ramai jugak yang berjaya menjaga amanah masing masing ... so, goodjob guys !.. eemm, yang paling tak tahannya.. time kena denda dengan kem kom , sebab ?tak jaga kebersihan... so, apa berlaku ?kami kena jadi ulat bulu di padang.. habis kotor baju kami.. takpe .. pengajaran untuk kami... hee, huh! Banyak lagi aktiviti yang kami buat selain bengkel ... tapi, dah panjang lebar um story... so, sampai sini je la... before that, kursus ni memang memberi makna... so, pengawas!!!!  Cabar diri!! Thats our tagline...  thats all....
muka muka yang berjaya menjaga amanah yang diberi..hee




Pengawas!!!!  Cabar diri!!!
#kursuskepimpinanpengawassmkchanis


#boys (kaum hampir pupus) haha 


#girls

Monday, 23 February 2015

#Gong Xi Fa Cai (budakHostelシ)

Assalamualaikum... 
Happy new year, Gong xi fa cai...
Ni dia budak hostel tu.. hehe
23/2 Isnin - still on holiday... haha, esok dah start sekolah.. hurmm, busy dengan homework and extra class.. cuti yang gggrrrr!! Haha, apapun im so happy sebab dapat chat dengan budak hostel sorang ni... budak tahfiz yang gilooo... kikiki, okay, missed him so much... nothing to say,. Actually, family I sudah tahu pasal kami, so tak kesah kalau chat dengan dia pun... btw, family dia pun dah tahu pasal kami... hahaha, how sweet... (perasan) haha... macam macam dia tanya, so jawab je la... apa lagi, aku pun belasah dia dengan soalan +math.... hoho, takde laa... aku pun tanya dia macam macam juga... bla,bla,bla... bosan chat dengan dia... sokmuh buat giloo dia tu... huh! Tapi... sekejap je dapat chat dia.. dia balik hostel daa...dia cakap nanti dia nak call..hahaha, nak tunggu dia call lah... eerr..apa aku mengarut ni? Fine! Aku tengah bosan... so, aku.cerita je la.. siapa nak baca dialu alu kan... tak mahu baca,pi main jauh jauh..shuhh2.. okay.. tu je nak citer... budak hostel ♡シ

Saturday, 31 January 2015

Story Of Student ツ

Assalamualaikum.. hye guys,
Firstly, i want to say sorry sebab hampir sebulan um tak buka blog ni, maklumlah, budak SPM katakan, right? Haha, banyak homework, banyak kerja dan start bulan 2 ni, kelas tambahan pula.. so, i thinks this year i m really busy... sorry okay, by the way, um nak struggle tahun ni.. 10 A um kena target.. so, kena lah dapat 10 A juga right? um tak minta apa apa just nak reader doakan um supaya um dapat capai target tu,. Boleh? thanks so much guys.. insyaAllah,lepas je um exam,  um akan terus update blog ni.. dont worry, um akan story banyak lagi lepas ni.. okay ? Hahaha, um tak sangka dah nak SPM, tup! tup! Nak masuk bulan 2 dah.. lebih kurang 8 bulan lagi um nak hadapi peperiksaan yang menetukan masa depan um. Makin dekat hari, makin gementar, takut kuasai diri um. Tapi, nak buat macam mana lagi, um kena la keep struggle,  and always pray right? Thats okay... i will try my best, even kalau ada rezeki, um nak sambung belajar ke oversea, insyaAllah.. eeemm, thats all actually, pray for me okay, and goodluck for all SPM candidate.  
#loveyouall
#Assalamualaikum
#ALLAHisthenumberONE