Wednesday, 17 September 2014

SarangHae Oppa ♥♥

Annyeong !!
Um here !! Memang la kan , ni kan blog um.. hahaha apa lah.. ^^
Um jatuh hati pulak dengan someone ni .. ish ! Um ni , pasal ni pun nak heboh ke ?? Alaa.. biar laa.. salah ke ? Tak salah pun, bukan private sangat pun cerita ni... so , shut your mouth okay ! Dengor je ler apo yang um nak corite ni.. ^^ eehhemm !! 
Nama dia kan ?? Nama dia kan ?? 
Lee Seung Gi .. hehehe.. kene tipu ! Lee Seung Gi favourite actor um la.. comel kan dia ^^ um tak boleh cakap dia handsome .. mama um marah ..hahaha, mama cakap korean boys ni semua nya macam 'pondan' .. hahaha.. btw , um tetap suka dia .. start i ♥ him bila um layan cerita King 2 Hearts kat tv 9 ..cerita tu memang 'daebakk' laa.. kalau tak faham jalan cerita lebih baik tak payah tengok ... bak kata abah "tengok bute tak gune " hahaha.. so kalau layan mohon faham baru ada feel .. err ? Banyak cakap pulak.. eemm , dah la tu je nak share ... dhaa .. 
I ♥ Lee Seung Gi
Seung Gi Oppa ♥♥

King 2 Hearts ♥♡

Tuesday, 16 September 2014

When eyes open ^^

Assalamualaikum..
annyeong !!
Sekarang sudah pukul 11.15pagi, bertarikh 16/9/2014..
what ?? bulan sembilan dah kan ? um rasa um macam ni je tiada perubahan..kalau ada pun perubahan just a little.. tak sangka dah nak masuk tahun 2015 .. empat bulan je lagi nak jejak tahun 2015.. um bukan apa, tahun 2015 tu lah yang akan mengubah diri um dan hala tuju um selepas ini.. um dah janji nak senang kan mama ,abah dan adik-adik um.. um nak jadi seorang anak yang berbakti terhadap orang tua um dan jadi seorang kakak yang baik kepada adik-adik.. um anak sulung , mesti lah kena buat everything for family kan ?? .. um bersyukur dapat dilahirkan dalam keluarga yang sebegini, walaupun kami hidup tak seberapa..but um happy ..tak macam keluarga lain kat luar tu bercerai-berai ,bergaduh tak tentu arah, anak-anak entah kemana.. Alhadulillah sangat-sangat.. thanks ALLAH , um berharap dan berdoa agar um dan family kekal until jannah .. insyaALLAH.. um bukan apa, sedih tengok abah kerja jauh-jauh, tapi just makan maggi hari-hari.. bayangkan ? kalau ditanya abah kata 'nak makan apa lagi, duit belanja dah habis,ni je lah yang ada' ya Allah, bertapa sayunya suara abah bila dia call kami kat sini.. mama pula selalu merungut, ni tak dapat,tu tak dapat... Subhanallah, sampaikan one day um tengok muka mama bila dia tidur, sedih je .. um turut sedih sebab tak dapat nak senangkan keluarga um.. adik-adik jugak, walaupun diorang tak dapat apa yang diorang nak , diorang tetap tersenyum ,gurau-gurau... happy kan kami :) .. that's okay kita belajar bersungguh-sungguh .. nanti dah berjaya kita sama bagi mama dan abah relaks ye ? insyaAllah.. :) so, jangan putus asa dengan hidup macam ni, kuatkan semangat,tekad kan diri untuk berjaya ... jangan hiraukan apa yang orang kata, just strive yourself to your succeed ... for the last, ingat ! Allah sentiasa ada untuk kita.. 
luahan ini bukan untuk meminta prihatin reader .. just shared about my life.. 
that's all.. ASSALAMUALAIKUM :) 
#SPM2015

Sunday, 14 September 2014

Siblings ^^

Kadang-kadang perasaan memang tak dapat nak sorok.. almaklum.. kita hanya manusia biasa.. sedangkan ADAM dan HAWA juga terpengaruh dengan hawa nafsu serta perasaan sehingga termakan dengan hasutan syaitan... apatah lagi manusia yang kurang kekuatan ini..
Um nak story sikit , um dengan adik beradik um selalu gaduh.. walaupun masalah kecil.. hahaha.. tapi tak pernah la gaduh sampai bertumbuk .. cuma lawan mulut sampai letih.. hahaha.. normal la kan , u all pun takkan tak pernah gaduh dengan adik beradik kan ? Mesti pernah walaupun sekali.. thats okay ..um nak bagi tau, kami gaduh gaduh jugak ,tapi have time kami SWEET ^^ berbaik sampai tak sedar dunia.. haha.. adik um ad 2 orang , sorang lelaki dan sorang perempuan.. (Amal dan Suri) .. pelik kan nama kita orang ?? Haha.. keturunan 'jowok' sih .. hehe.. apa apa pun.. um bersyukur dapat siblings macam diorang... Alhamdulillah..
#Akak_sayang_adik_akak ♥

Thats all.. assalamualaikum ^^

My beloved siblings ♥


Cabaran dalam persahabatan ^^

Assalamualaikum.. annyeong !!^^
Lama um tak update story.. sorry !
Um sibuk sikit sekarang ni.. maklumlah budak kelas depan .. kene la kerja kuat siket.. nanti kene hina ,perli pulak .. so , um akan study better .. insyaAllah.. um nak cerita something ni .. 
Hampir sebulan um tak bertegur dengan classmate um sorang tu.. um lupa lah macam mana um boleh gaduh dengan dia.. when i throw back .. dia yang cari pasal .. tapi um lupa apa yg dia dah buat dekat um .. mybe dia annoying laa.. tu la pasal um malas nak layan dia... sampai sekarang .. btw, um salah juga sebab buat keputusan tanpa berfikir panjang... um nak minta maaf kat dia pun..um segan laa.. sorry ! Tapi um harap sangat one day um dapat berbaik semula dengan dia .. ^^ thats all ... 
#sahabatuntukselamanya
#Assalamualaikum.. 
SAYA MINTA MAAF