Saturday, 2 November 2013

Program selepas PMR 2013 (KEM)

 Hello guyz !! sorry cuz lama tak bercerita kat korang sume, banyak sangat aktiviti sekolah yang perlu / wajib umeya sertai.. maklumlah lepas PMR lah katekan...
hari ini umeya nak share sikit experience umeya dalam menyertai perkhemahan bersepadu unit berunifom dan unit bimbingan & kaunseling. perkhemahan ini just for PMR candidates jerr !! so, umeya dan 58 candidates yang lain telah menyertai perkhemahan ini selama 3 hari 2 malam bermula dari 21 Oktober (isnin) hingga 23 Oktober (rabu) 2013.. fuhh !! memang seronok and we r enjoyed it !! walaupun tak banyak aktiviti dianjurkan , but kami tetap berpuas hati dengan aktiviti seperti masakan rimba, malam kebudayaan, amali menyembelih dan banyak lagi...
u all guys nak tahu tak apa yang umeya dah sertai lam kem ini ???


  1. menjadi ketua chef dalam kumpulan 6 (AWESOME) ape trademark kite ? ( Who r we ? we r awesome ) hehehe....
  2. melakonkan watak wartawan gosip dalam sketsa (MeleTop).. huhu, neelofaliya dan nabila ahmad .. terbaeekkkk !! iklan kak.Ton ( cantek tak kak Ton ?) iklan sabun "parak" yang sepatutnye "haprak"..gosip antara pemin bola terkenal dan calon ustazah pilihan....
  3. kene jadi orang bute+bisu bersama orang kudung yang diikat kaki dan diminta cari 5 jenis daun, 5 batu, 10 sampah, dan 5 ekor semut hidup ( DUGAAN )
  4. KENE JAGA API TIME MASAKAN RIMBA.. hitam kulit berjemur dengan api, by the way, berpuas hati dengan masakan , ecspeacially , swissroll telur, sardin dan nasi yang dimasak dalam buluh... fuuhh !! memer terbaekkk !!
  5. menjadi wakil pelajar perempuan dan bagi ucapan depan pengetua dan guru2 lain... (rasa nak gugur jantung ,. huhu )


ape-ape pun ... memang seronok dan dapat kenangan manis ,pahit antara kami ( murid tingkatan 3 2013 SMK CHANIS ) that's all from umeya , read and enjoy !!! :)