Sunday, 29 March 2015

Kursus Pengurusan Pengawas 2015 ♔

 Assalamualaikum...
Annyeong!! Hikhik ≧﹏≦
Huh! Kepenatan melanda...
Eerrr ? Okay, um nak story sikit ni, um ada join kem ,eh, bukan kem.. kursus kepimpinan pengawas, kursus ni start jumaat yang lalu (27 of March) until today (29 of march- 2.00pm)..haha, kursus dengan ke
m ?sama ke? nevermind,bukan nak story pasal perbezaan kursus or kem.. kat sini um nak share experience um dekat korang time um join kursus ni... actually, kursus ni membosankan..tapi, walaupun bosan banyak input yang um dapat... okay! Okay !, kursus ni mengajar um dan 46 orang lagi prefects macam mana nak menjalankan tugas sebagai pengawas dengan betul . Banyak bengkel yang dibuat seperti bengkel SOP ,bengkel pengurusan dewan, etiket sosial & protokol dan banyak lagi...malas nak bagi tahu banyak banyak.. ha ?apa itu SOP ? Cer teke ?cer teke ?..hihihi, tak dpat jawab , jalan itik daripada bilik tidur ke ruang tamu rumah anda...hahah, takda la ,gurau sahaja... SOP ialah standart operating prosedure.. ha ?dalam SOP ni terbahagi kepada beberapa tugas..antaranya pengawalan kantin, fire drill, pergerakan pelajar pulang dari sekolah, spotcheck dan banyak lagi.. more information ? Ask our "pakcik Google"..hehe, then, etiket sosial dan protokol.. ha ? Yang ni um memang suka sejak azali lagi...haha, okay, kenapa um suka ? Etiket dan protokol ni mengajar um macam mana untuk menjadi pengacara majlis dan menentukan aturcara sesuatu majlis... so? Di sebabkan um suka bengkel ni.. Iam a Leader ..kikiki, anak buah um ada 13 orang .. mereka memang seorang yang berani dan yakin pada diri sebab berminat untuk mengacara majlis .. actually ramai jugak yang tak berani but thats okay...im very proud to them.. goodjob !! Huh!okay, now , nak story pasal penderitaan masa kursus ni...ya Allah !! Hahaha... memang terbaik sebab penderitaan2 tu mengajar um untuk menjadi seorang yang amanah.. first !papa Hamzah kita bagi telur ayam dengan tandatangan beliau with whiteboard marker..OMG ! whiteboard marker weyh ! Cepat hilang right... so, telur ayam tu sebagai amanah .. jaga telur tu jangan sampai pecah or signature pengetua hilang...but, um berjaya menjaga telur tu sampai hari terakhir kursus .. walhal, bnyak halangan yang cuba untuk memecahkan amanah kami ..
lebih lebih lagi kem kom kami tu.. keje nak cari pasal je...haha, sampai naik darah aku dibuatnya..tapi takpe marah hanya sekejap... then ,okay...ha ?ramai jugak yang berjaya menjaga amanah masing masing ... so, goodjob guys !.. eemm, yang paling tak tahannya.. time kena denda dengan kem kom , sebab ?tak jaga kebersihan... so, apa berlaku ?kami kena jadi ulat bulu di padang.. habis kotor baju kami.. takpe .. pengajaran untuk kami... hee, huh! Banyak lagi aktiviti yang kami buat selain bengkel ... tapi, dah panjang lebar um story... so, sampai sini je la... before that, kursus ni memang memberi makna... so, pengawas!!!!  Cabar diri!! Thats our tagline...  thats all....
muka muka yang berjaya menjaga amanah yang diberi..hee




Pengawas!!!!  Cabar diri!!!
#kursuskepimpinanpengawassmkchanis


#boys (kaum hampir pupus) haha 


#girls