Thursday, 10 April 2014

Trip to Sungai Lembing ^^

Assalamualaikum readers ^^
um nak share sikit pasal trip um di sungai lembing semalam (5/4/14)
firstly, time um mendaki Panorama Hill , satu kenangan yang um takkan lupakan 
walaupun penat, um tetap berusaha untuk sampai ke puncak ... akhirnya, ketika melangkah kaki ke puncak tiba-tiba je bunyi mercun ... huhu, kejayaan um diraikan ,walaupun um orang yang paling belakang sampai ke puncak ^^ .. nevermind ! asalkan um berjaya ke atas , 
kepada u all yang belum pernah ke Panorama Hill ni, cepat-cepat lah datang ke sini , permandangannya memang cantik , then , kalau nak tengok matahari terbit , datanglah pada awal pagi ... jangan lepaskan peluang itu, ^^,


secondly, um treasure dalam terowong bijih yang paling dalam dan pertama dunia
um dapat rasakan bertapa susahnya ayah-ayah kita dulu bekerja sebagai buruh paksaan semata-mata untuk memberi nafkah dan rezeki kepada keluarga .... seriously , bukan senang nak cari bijih dalam tanah tu ...
banyak step yang kena lakukan , mencabar pulak tu .. Subhanallah !!
Btw, um excited dapat masuk terowong tu sebab first time kot ! huhu ,. tapi -_- , penat giler !! ingatkan sepanjang perjalanan tu naik kereta api , rupanya just 80m je , lagi 420m kene jalan kaki ... hhuurrgghh !!

terowong tei pei tong ^^

replika pekerja lombong

dig a hole

then , um pergi teruntum zoo , sorry ! tak ada gambar , lagipun kat sana tak banyak pun haiwan ... it's only small place ... tak macam zoo Melaka or Negara ... btw, tak apa lah .. dapat jugak tengok lembu .. huhu
finally, um lepak-lepak kat pantai Teluk Cempedak , makan-makan , solat magrib .. n otw balik chanis ...
banyak lagi tempat yang um pergi, macam jambatan gantung,but tak famous pun , Muzium Sungai Lembing , n lastly, PPOKU dimana tempat kami breakfast and lunch .... ^^

>>That's All "TRIP TO S.LEMBING<<
Read and enjoy ^^
Assalamualaikum...